Payment with Klarna Payment with Klarna
Fri frakt över 1500 kr - Sadelutprovning - Snabb Kundtjänst

Premier Equine Air Cooled Terrängskydd

  • 799 kr

Premier Equine TerrängskyddTillverkad av en kombination av 2520D ballistisk nylon och mikrofiberläder. Det starka men ändå smidiga mikrofiberlädret täcker de vi


Dela
Artikelnummer: 16

Premier Equine Terrängskydd

Tillverkad av en kombination av 2520D ballistisk nylon och mikrofiberläder. Det starka men ändå smidiga mikrofiberlädret täcker de viktiga delarna av benet. De innehåller EVA-foder, som är vattenavvisande och hjälper till att förhindra att skydden håller kvar vatten och blir tunga på hästens ben. Utmärkta skyddande hästboots för terrängmomentet.

Hur fungerar luftkylda terrängskydd? 

När hästen galopperar passerar luft genom de främre ventilerna, cirkulerar och kommer ut ur  sidventilerna. Denna process tillåter en konstant ström av kall luft att passera genom senor och håller dem svala.
Mikrofiberläder är starkare än riktigt läder, sträcker sig och formar sig efter hästens ben och behåller sin ursprungliga form. Den har fördelen att den är lättare men erbjuder bättre skydd och den goda nyheten är att den är helt maskin tvättbar och har utmärkt hållbarhet.

Framskydd: Formade för att forma sig runt kotan utan att hindra den naturliga verkan av en häst som galopperar eller hoppar. 
Ett slagskydd löper längs baksidan av skyddet och skyddar de viktiga senor och ligament från stötar.
6 luftventiler tillåter en konstant ström av luft att passera genom skydden medan hästen är i aktion.

Bakbenskydd: Vår högskurna design ger maximal täckning och skydd mot stötar och repor. Ett slagskydd löper längs framsidan av skyddet och skyddar benet från stötar. 8 luftventiler tillåter en konstant ström av luft att passera genom skydden medan hästen är i aktion. 

Sara Algotsson Hade dessa skydd på OS 2012